Noen tanker ved et nytt år

2016

Kjære leser – Godt nytt år!
Bjørn Skogstad & Christian WillochDet er så oppmuntrende å vite at mange mennesker leser min blogg. Min web-redaktør, Christian Willoch, som gjør en flott jobb med bilder, design og tekniske løsninger, forteller meg at det er mange som leser Søndagstanker jevnlig. Han bruker like lang tid som meg på bloggen og med dette retter jeg ham en stor takk!

Jeg får også hyggelige hilsener fra leserne, noe jeg setter overraskende stor pris på. For det er med stor glede jeg skriver mine Søndagstanker. Det gir meg en mulighet og en forpliktelse til å reflektere over søndagens tekst. Men det tar tid. Jeg kan bruke timer på å få tekster og ord til å «passe sammen». Derfor er tilbakemeldinger kjærkomne.

Nå ser jeg frem til nok et år på nett. Jeg har skrevet det før, men vil også gjenta, at det jeg skriver er mine egne tanker og refleksjoner. Som ansatt i Den norske kirke, vil de nødvendigvis reflektere kirkens syn, men det har ikke vært et poeng for meg å være «rettroende». Det viktigste for meg er å formidle begeistringen jeg har fått del i ved å møte Bibelens Jesus som en nær venn og livsledsager. Det møtet har gjort noe med meg og det farger meg på alle plan. Dessuten har Bibelen og møtet med kirken i mange land gitt meg et stort tilfang av ideer, holdninger, engasjement og utfordringer. Noen ganger føler jeg meg som en fremmed på jorden, andre ganger er fellesskapet intenst og lykkelig.

Som leser vil du få del i dette med et håp fra min side at du vil utfordres «til et liv i tro og tjeneste». Det er god bruk for mennesker som vil formidle tro, håp og kjærlighet der ute. Den digitale verden er enkel å forholde seg til, der velger vi fra øverste hylle. Virkeligheten der ute må vi møte som den kommer. Det utfordrer. Derfor må vi vite hvem vi er, hvem vi tror på og hva vi har å fare med. Med søndagstanker i din mentale ryggsekk, får du med noen innspill du kanskje kan bruke. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *