Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves…

Søndag 6. desember 2015 — 2. søndag i adventstiden

Er det virkelig sant? At det alltid vil komme noe godt ut det, selv om ventingen er lang. Ordtaket kan ha sin opprinnelse i dagens tekst. Den sier at selv gjennom smerte, vil vår venting til slutt bli kronet med glede.

ventetid

Tekst: Evangeliet etter Johannes kap. 16, 21-24

Når en kvinne skal føde, er hun engstelig, for hennes time er kommet. Men når barnet er født, har hun glemt smertene i sin glede over at et menneske er kommet til verden. Også dere er engstelige nå. Men jeg skal se dere igjen, og hjertet deres skal glede seg, og ingen skal ta gleden fra dere.
På den dagen skal dere ikke ha mer å spørre meg om. Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ber Far om noe, skal han gi dere det i mitt navn. Hittil har dere ikke bedt om noe i mitt navn. Be, og dere skal få, så gleden deres kan være fullkommen.

Hørte på «Nitimen» på radioen mandag. En klimapsykolog forklarte hvorfor vi som enkeltpersoner ikke tar klimakrisen mer inn over oss. Han sammenliknet de mange krisemeldingene som dreier seg om klimaet med kristendommen, som har ropt om Jesu gjenkomst nå i tusen år. Folk tar det ikke så alvorlig lenger. Det blir noe upersonlig over det, og folk spør seg: Hva kan lille jeg gjøre i møtet med de varslede klimakatastrofene?

Når det er sagt: La oss alle be om at klimamøtet i Paris virkelig får positive konsekvenser for klimaet. Det er et alvor over dette som vi ikke kan eller bør løpe fra. Det er våre barns fremtid vi planlegger.

Sitat - Bjørn Skogstad

Når det gjelder dette med Jesu gjenkomst, så skjønner jeg også at folk ikke tar det så alvorlig lenger. Det har jo latt vente på seg. Samtidig er det ingenting som er så personlig, så alvorlig og så viktig som det!

Å vente på Jesu gjenkomst har ingenting med realitetsflukt å gjøre. Det er nemlig blitt sagt og holdt som en kritikk mot den kristne kirke. Det har ingen rot i virkeligheten. Den kristne kirke hjelper og bidrar til menneskers helse og jordiske fremtid på alle kontinenter og i alle land. Den kristne kirke og det kristne mennesket tar ansvar for jorden og vår felles fremtid.

Jesu gjenkomst er varslet av Jesus selv. Derfor kommer den. Og derfor er det grunn til å være forberedt. Og da kan vi si at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. For det som vil møte oss da er en glede, en glede større enn noe annet!

Be om å få dele den gleden. For det står: Be, og dere skal få, så gleden deres kan være fullkommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *