Alternativ tro og avstandshealing

Søndag 27. september 2015 — 18. søndag i treenighetstiden

«Hva har jeg å tape? Hvis det ikke fungerer, så fungerer det ikke. Fungerer det, så fungerer det.» Når alle alternativer er oppbrukt, er alternativ tro en god løsning. 

bønn

Tekst: Evangeliet etter Matteus kap. 8, 5-13

Da Jesus gikk inn i Kapernaum, kom en offiser til ham og ba om hjelp. «Herre», sa han, «tjenestegutten min ligger lam hjemme og har store smerter.» Jesus sa: «Jeg skal komme og helbrede ham.» Offiseren svarte: «Herre, jeg er ikke verdig til at du kommer inn under mitt tak. Men si bare et ord, så vil tjenestegutten min bli helbredet. For jeg står selv under kommando og har soldater under meg. Sier jeg til én: ‘Gå!’ så går han, og til en annen: ‘Kom!’ så kommer han, og til min tjener: ‘Gjør dette!’ så gjør han det.» Jesus undret seg da han hørte dette, og han sa til dem som fulgte ham: «Sannelig, jeg sier dere: En slik tro har jeg ikke funnet hos noen i Israel. Det sier jeg dere: Mange skal komme fra øst og fra vest og sitte til bords med Abraham og Isak og Jakob i himmelriket. Men rikets barn skal kastes ut i mørket utenfor, der de gråter og skjærer tenner.» Til offiseren sa Jesus: «Gå! Det skal skje, slik du trodde.» Og tjenestegutten ble frisk i samme stund.

Det arrangeres alternativ-messer rundt om i det ganske land, også i områdene rundt Aurskog-Høland, hvor jeg holder til. Skulle gjerne vært med på en slik messe! Til nå har jeg vært forhindret, men en dag skal jeg ha en stand der. Erfaringen kristne menigheter og organisasjoner har fra alternative messer er veldig god. Mennesker står i kø for å bli bedt for – og tenk! Det gjøres helt gratis! De er åpne for det åndelige og guddommelige. Akkurat som på Jesu tid.

Troen på Jesus som Guds sønn var meget alternativ i sin tid. Den gikk på kryss og tvers av alt det vedtatte og sanne, og vakte avsky og hoderisting, ja, endog fiendtlighet, når den ble presentert. Da Paulus talte ved Areopagos i Aten, gjorde majoriteten narr av ham. Uhørt! Han ble en gang steinet, og forlatt som død på grunn av sin forkynnelse. Tøffe tak!

Hvordan har det seg da at jeg og mine kollegaer i Aurskog kirke, kan forkynne den samme Kristus, dag etter dag, søndag etter søndag, år etter år, uten å skape større reaksjoner?

Er folk blitt så høflige? Gidder de ikke å høre? Våger de ikke å tro? Eller er det bare slik at det alternative har blitt det selvsagte og dermed har mistet sin provokasjon! I så fall er det på tide å bli alternativ igjen! Lære av Jesus og be og forkynne helbredelse på avstand, være rett på sak og ærlig kalle en spade for en spade og en synder for en synder. Vekke folk opp fra sin åndelige søvn!

2015-09-27-sitat

Ingen av oss «er» Jesus, vi sliter alle med vårt i våre skrøpelige liv. Men se på offiseren i Kapernaum, som i sin rett-på-sak-tro påkaller Gud til innsats! Er det ikke flott. Er ikke det noe å bli inspirert av? Så når alt annet er brukt, bruk det alternative. Tilkall Jesus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *