Tenk å få møte Paul McCartney!

31. mai 2015 – Treenighetssøndag

PaulTenk å få møte sitt livs store helt! Paul har fulgt meg i ord og toner siden jeg 13 år gammel begynte på ungdomsskolen. Nå kommer han til Norge 7. juli. Da skal jeg stå på første rad og ønske ham velkommen! Å, jeg gleder meg som en fjortis!

Tekst: Evangeliet etter Lukas kap. 10. 21-24

I samme stund jublet han i Den hellige ånd og sa: «Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandige, men åpenbart det for umyndige små. Ja, Far, for dette var din gode vilje. Alt har min Far overgitt til meg. Ingen vet hvem Sønnen er, unntatt Faderen, og ingen vet hvem Faderen er, unntatt Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for.»

Da de var alene, vendte han seg til disiplene og sa: «Salige er de øynene som ser det dere ser! For jeg sier dere: Mange profeter og konger ville gjerne se det som dere ser, men fikk ikke se det, og høre det som dere hører, men fikk ikke høre det.»

Da Justin Bieber sang ved Operaen i Oslo, var det «Beatles-hysteri» i Oslo. Unge jenter besvimte i møte med sin store helt! Jeg skal love å ikke besvime i møte med Paul, men skal garantere at pulsen min kommer til å slå heftig! For det er høye forventninger når man møter sin store helt!

Hva da med å møte Jesus! Han, som går langt utenpå både Paul og Justin og ethvert menneskelig idol. Han var selv klar over det, og disiplene fikk i et kort øyeblikk møte den selvbevisste og mektige Jesus. Et lite glimt av Jesus slik han var før han steg ned fra himmelens herlighet for å tilbringe sitt liv sammen med oss. I et kort øyeblikk forsto disiplene hvor heldige de var som fikk møte og høre ham! Konger og profeter ville gitt høyrearmen sin for å bare oppleve et lite glimt av det de nå fikk være med på! Nå stod de der, og delte livet med ham! Ikke rart de sverget ham troskap!

Tenk å få møte Jesus, snakke med ham, gå sammen med ham, delta i det som skjedde rundt ham. Millioner har drømt om det, og Bibelens ord lover oss at det skal vi få gjøre engang. Det var kun noen få utvalgte som fikk oppleve det i dette livet!

Hva hadde de gjort for å fortjene det? Betalt store summer, gitt penger til veldedighet, gjort store gjerninger i politikk og akademia? Nei, det var ikke de store, de rike, de som hadde midlene og makten som fikk dele Guds liv på jorden. Det var de fattige, de små grå, de som ikke ble hørt når de mektige møttes. Det var Guds gode vilje!

Det forteller oss noe viktig om hvem Gud er og hva Gud er. Gud oppsøker de små, de som selv ikke tror så mye som seg selv. De som ingen ser og som ikke forventer å bli sett. Gud elsker de små og umyndige. Legg merke til dette når du leser i din bibel. Hvem var det Jesus delte livet med? Kjenner du deg igjen i en av dem?

Hvorfor heter dagen Treenighetssøndag? Les første linje i dagens tekst. Der finner du Sønnen, Ånden og Faderen! Hele Gud er sammenfattet i en, og en i tre. Forunderlige Gud! Og denne Gud, elsker deg! Det er større enn Paul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *